April 14, 2013

ΜΠΟΖΙΚΗΣ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ - Για τις Θέσεις της ΚΕ

Αγαπητοί σφοι,

Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ κατά τη γνώμη μου απηχούν τις μεγάλες σημερινές πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι μόνο. Σχετίζονται νομίζω και με το υλικό του Λένιν στις «Θέσεις του Απρίλη» σε ό,τι αφορά σε συμμετοχή ή όχι των κομμουνιστών σε «φιλολαϊκή» αστική κυβέρνηση και στη συμμαχία ή όχι με τους οπορτουνιστές, που είναι «μέγα θέμα» σήμερα. Αρα νομίζω ότι οι Θέσεις είναι σε απόλυτα σωστή ταξική - επαναστατική γραμμή, γι' αυτό θα «σκούξουν και θα τσιρίξουν» πολλοί. Μάλιστα θα «πονέσουν» κιόλας που το ΚΚΕ «συνεχίζει να ξεκόβει από την πραγματικότητα»! Αυτή όμως η «πραγματικότητα» τους πειράζει και όχι η αληθινή της ιμπεριαλιστικής κατρακύλας που όλοι βιώνουμε. Δε χρειάζεται να τους κατονομάσω, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι, και αυτοί το ξέρουν. Γνωστά πράγματα.

Το ΚΚΕ, νομίζω, αν ξεκόβει από κάτι είναι η κατρακύλα της λαϊκής εξαθλίωσης, είναι που δε ρίχνει -κι αυτό- το βάρος του στη χιονοστιβάδα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που πλακώνει το λαό. Ξεκόβει από το «θέατρο» του δήθεν, του πρώην, του «όλοι μαζί και στο τραπέζι χώρια», του μπόρα είναι θα περάσει, του σφάξε με αγάμ' ν' αγιάσω. Απ' αυτά και άλλα τέτοια ξεκόβει.

Από το λαό δεν ξεκόβει, ούτε ξέκοψε ποτέ, ούτε θα τους κάνει τη χάρη, και ο λαός το ξέρει και αυτό τρομάζει ομοτράπεζους κάθε απόχρωσης που στα μάτια τους μέσα υπάρχει μόνο μια σημαία, αυτή με τον κύκλο με τα αστεράκια (που είναι του καπιταλισμού, συρματόπλεγμα για το λαό).

Κατά τη γνώμη μου οι Θέσεις και στα τρία θέματά τους, χωρίς «φόβο και πάθος», με την ηρεμία και τη δύναμη της αλήθειας του επιστημονικού κομουνισμού, δείχνουν και εξηγούν - εξηγούν και δείχνουν. Λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Αποτελούν συγκροτημένη διαλεχτική ενότητα θεωρίας και πράξης στο τώρα, με το βλέμμα και το τιμόνι στο μετά. Αναντικατάστατο εργαλείο και όπλο για την εργατική τάξη και όλο το λαό το επόμενο διάστημα. Σφυριά στο κεφάλι του ταξικού εχθρού που τελειωμό δεν έχουν τα βάσανά του με το ΚΚΕ! Ούτε και προβλέπεται!

Εμείς λοιπόν στο ΚΚΕ είμαστε σίγουροι ότι ο λαός θα το «πιάσει το νόημα», όπως κάνει άλλωστε πάντα, και τότε θα χωρίσει την ήρα από το στάρι - και τότε τα κλάματα και τα γρυλίσματα κάθε είδους αστού και μικροαστού, φανερού ή παραλλαγμένου δε θα συγκινούν και δεν θα τρομάζουν κανέναν. Δε ξέρω ποιο Συνέδριο θα 'ναι τότε, αλλά...

μέχρι τότε: Εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό και αυτοί (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) με το κεφάλαιο το πολυεθνικό!

Ζήτω το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ!

Λυκούργος Μποζίκης

Ριζοσπάστης - 17 Ιανουαρίου 2013